сряда, 3 септември 2014 г.

Топчета от сирене

   Идеята за тези топчета видях в едно от предаванията на Лорейн Паскал, и от тогава все си търсех подходящ повод за да ги направя. И ето рожденият ден на мъжът ми беше точно такъв повод. Бързо, не претенциозно, ефектно и нещо различно за моята кухня. Много добре се съчетава сладкото със соленото, и леко лютото.


   



   Приготвяне:
   Няма да пиша точни количества на продуктите, всеки може сам да си избере какво количество да направи.
   За топчетата са ви нужни: краве сирене, пчелен мед, натрошени орехи, счукани сухи люти чушки (или чили), магданоз
   Сиренето се натрошава. Медът трябва да е течен, ако е вече озахарен го разтопете на водна баня. Магданоза се нарязва на ситно, а орехите се натрошават (може по желание да ги изпечете предварително).
   От сиренето се оформят топчета колкото орех. Всяко топче се потапя в меда, а после се овалва или в магданоза, или в чушките, или в орехите. 
   Оставяте ги да престоят в хладилник за около час и поднасяте с добре изстудено вино или ракия.






Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар