неделя, 29 март 2015 г.

Свински ребра с кисело зеле





Продукти: 700 - 800г свински ребра; 1 голяма кисела зелка; 1 средно голяма глава лук; 1 - 2 с.л. брашно; 1ч.л. червен пипер; олио; 2 -3 дафинови листа; зрънца черен пипер.



Приготвяне:Ребрата се нарязват на порции и добре се измиват.

Киселата зелка се нарязва на ситно и по желание се изкисва за около час ако е много солена.

В тенджера се слага половината от зелето като се покрива плътно дъното.

Отгоре се нареждат парченцата ребра.

Покриват се с останалото зеле.

Слага се тенджерата на котлона и се готви за около час или докато омекне.

Снема се от котлона, и се изваждат ребрата.

Отделно се запържва лукът, който е нарязан на ситно. Прибавя се брашното което също се запържва до леко златист цвят.

Накрая се прибавя червения пипер и се маха от огъня.

Прибавя се към зелето и се размесва добре.

Зелето се изсипва в гювеча, а отгоре се нареждат ребрата, поръсва се със зрънцата черен пипер, дафиновият лист, затваря се с капака и се слага в студена фурна която се загрява до 200 градуса.

Пече се около час.


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар