Бях скептично настроена защото никога не бях опитвала сурови тиквички, но резултатът беше много изненадващ за мен - една ного свежа и приятна пролетна салата за домашната ракийка вечер. Препоръчвам ви тази рецепта горещо като начин да разнообразите менюто си с нещо не стандартно.
Количество на продуктите няма да пиша, това ще оставя на вашата преценка и вкус за да си я направите салата както на вас ви харесва. Нужни са ви:
пресни,сурови тиквички
сол
зехтин
равни количества лимонов сок и мед
черен пипер
скилидки чесън
ситно нарязан магданоз
ситно нарязан копър
морков за цвят
Тиквичките и морковът се нарязват на тънко с помощта на белачка за картофи. Тиквичките се посипват със сол и се оставят за около половин часа да си пуснат водата. В отделен съд се смесват всички останали съставки - зехтин, лимонов сок, мед, смлян черен пипер, намачканите скилидки чесън, магданоза и копъра.
Тиквичките се изцеждат и към тях се прибавят настърганите моркови и маринатата. Всичко се обърква добре и се слага в хладилник поне за два часа да предстои.
Моите бележки: в оригиналната рецепта вместо лимонов сок се използва винен оцет. И с двете става много вкусна рецептата затова нека всеки си прецени кой предпочита да използва.
Да ви е сладко!
Веси, приготвяла съм я и също като теб бях приятно изненадана. Нетрадиционна е, малко ми идва тежичка (може би от дресинга), но е вкусна.
ОтговорИзтриванеПоздрави, чудесно изглежда твоята!
Гери аз затова я направих с лимонов сок защото виненият ми идва малко тежичък.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за комплимента.