сряда, 16 март 2011 г.

Салата от праз лук и сирене

Много лесна и подходяща за ракийка салата. Който предпочита уважава праза като хранителе продукт, му я предлагам горещо да я опита. За по силен аромат на салата ви препоръчвам да си направите един микс от чубрица, риган, индийско орехче и с него посипете сиренето предната вечер и го оставите от предната вечер така в хладилника за да поеме ароматите на подправките. Разбира се може да използвате каквито си искате подправки.




Продукти:3 - 4 стръка праз лук; 300 -400гр сирене;100гр маслини; сока на половин лимон и зехтин на вкус.

Приготвяне: Празът се измива и се нарязва на не много ситно (аз лично предпочитам само бялата част, много рядко слагам и от зелената част). Сиренето което съм овкусила предната вечер го натрошавам. Маслините се обезкостяват. Всичко се смесва . Овкусява се с лимоновият сок и зехтина. И това е.



Желая приятен апетит на всички!

Няма коментари:

Публикуване на коментар