събота, 2 април 2011 г.

Crazy cake




Тази вкусотия е по рецепта за chocolate crazy cake , но поради причината че не консумирам почти никакви какаови продукти, направих кейка без какао. И така стана само Crazy cake . До колкото ми е известно това е любимият сладкиш на американските домакини, особенно когато трябва да готвят за повече хора. Много лесен и страшно вкусен сладкиш.



Продукти:3 ч.ч. брашно; 6 с.л. кокосови стърготини; 2 ч.ч. захар; 2 ч.л. сода; 1ч.л. сол; 2/3 ч. олио; 2 ч.л. ванилия; 2 с.л. оцет; 2ч. вода

За заливката: 1ч. пудра захар; 50г масло или маргарин; 1/4 ч. прясно мляко или вода.

Приготвяне: В тавата в която ще се пече кейка се смесват всички сухи съставки. В друг съд се смесват всички мокри съставки и се прибавят към сухите. Разбърква се всичко с вилица и се слага в предварително загрята фурна.
За заливката смесвате всички съставки и загрявате на котлона. Залива се топъл сладкиш със студена заливка или обратно, както пожелаете.


Ако някой го предпочита шоколадов кейка можете да заместите вместо кокосовите стърготини да сложите 6 с. л. какао. В в заливката да прибавите 3 -4 с. л. какао за да стане
chocolate crazy cake .

Пожелавама приятен апетит на всички!

Няма коментари:

Публикуване на коментар