вторник, 3 май 2011 г.

Пилешки дробчета в гювече

В нашето семейство пилешкото месо е на почит особено дробчетата, затова си позволявам да предложа още една рецепта. Когато ги направих за пръв път останах приятно изненадана от това което се получи. Надявам се и на вас да ви харесат.

Продукти за 3 порции:
500г пилешки дробчета, 2 - 3 моркова, 2- 3 зелени пиперки,1 - 2 глави лук, 1 -2 с.л. доматено пюре, черен пипер на зърна, магданоз, сол на вкус, гъбен бульон, 3 яйца.

Приготвяне:
Дробчетата се измиват и се слагат за 3 -5 мин. във вряща вода за да се стегнат. Лукът се нарязва на едро, морковите на кубчета, чушките се нарязват на лентички. Доматеното пюре се разбърква с вода. В гювечетата се се слагат първо дробчетата, след това лука, морков, пиперки. Посолява се на вкус, слагат се по 2 -3 зърна черен пипер, посипва се с кубчета натрошен гъбен бульон и се залива с доматеното пюре. Накрая се посипва с магданоза. Всичко това се слага в студена фурна и се загряват заедно. Пече се на 200 - 250 градуса до изпичане на всички продукти.
Накрая се чуква по едно яйце във всяко гювече и се връща във фурната за изпичането му.

Бон Апети на всички!





Няма коментари:

Публикуване на коментар