петък, 22 март 2013 г.

Пиле печено в гювеч с кисело мляко

Всяка рецепта в моето меню е свързана с приятен спомен, направила ми е приятно впечатление или е свързана с близък за мен човек. и Тази рецепта не е по-различна. Рецептата ми е дадена от моя колежка и ви уверявам,че пилето става страхотно. Киселото мляко придава една лекота на ястието и е идиално за гости с който да ги изненадате приятно.
 




 Продукти няма да пиша защото всичко в тази рецепта е на око и на вкус.
  За вкусното ястие ви е нужно едно цяло пиле което е добре измито и почистено. Слагате го в гювеча цяло (може и да го нарежете на порции ако предпочитате). Нарязвате 1 -2 средно големи глави лук на филийки. Прибавяте чесън, зърна черен пипер и сол всичко на вкус.  Слагат се и около 400г дребни гъби както са цели.
   1/2 кофичка кисело мляко се разбиват заедно с 1ч.ч. червено вино.Сместа се разбива много добре,не трябва да има никакви бучки от млякото, и се залива пилете. По желание може да се сложи и 1ч.л. горчица. Гювечът се затваря и се слага в студена фурна.
     Пече се до зачервяване на  месото.




ПРИЯТЕН АПЕТИТ!

4 коментара:

  1. Това пиле с кисело мляко наднича вече от толкова места и съм напълно сигурна, че е страшно вкусно. Като имам възможност, ще го спретна.
    Чудно си го сготвила, Весе, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси, звучи и изглежда много, много вкусно :) Ще опитам непременно :) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване