вторник, 1 септември 2009 г.

Панирани пилешки дробчета с кашкавал




Продукти: 500г пилешки дробчета
2 яйца
брашно за панировката и за овалване
сол на вкус


Приготвяне: Измивам дробчетата и ги заливам с вряла вода за да се постегнат малко. Махам водата и ги осолявам, и оставям да престоят няколко минути, докато направя сместа за панировката. Разбивам яйцата и ги посолявам с много малко сол.Прибавям брашното толкова, че да стане рядка каша. След това овалвам дробчетата в брашно и после в панировката и слагам в нагорещено олио да пържа на средно силен огън.
Когато се изпържат ги нареждам в тавичка и настъргвам отгоре кашкавал и слагам само за няколко минути да се запекат във фурната колкото да омекне кашкавала.
Това е бърза и лесна рецепта и много вкусна. Надявам се да ви хареса.

4 коментара:

  1. ЧЕСТИТА БАБА МАРТА
    Бъдете живи, здрави, бели и червени
    във вас да блика щастие и любов!
    Възраждащата сила на Пролетта отново
    да озарява с обич сърцата Ви и нека
    вълшебно да пребъде чрез думите навеки!

    ОтговорИзтриване
  2. une assiette bien appétissante ça ne peut être que délicieux bravo
    bonne journée

    ОтговорИзтриване
  3. rico plato se ve y sencillo ,me encanta la comida de lugares tan lejanos,con cariño de una chilena.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря много Rosita Vargas и Fimère ! Надявам се да ви харесат ястията от нашата бългаска кухня.

    ОтговорИзтриване