За апетитната добавка рецептата я прочетох в списание "Меню" и започнах редовно да си я правя в къщи , като я прибавям на почти всички супи който правя.
Надявам се и на вас да ви допадне рецептата.
Продукти:леща (количеството си определяте вие, както и това дали да е едра или дребна.Аз предпочитам дребната,защото бързо се сварява и е по-вкусна); 1 средно голяма глава лук; 1 морков; 1 зелена или червена пиперка; 1 -2 с.л. брашно; 1/2ч.ч. доматен сок; няколко скилидки чесън; олио;сол на вкус; червен пипер.
За апетитката:4-5 скилидки чесън: няколко стръка пресен магданоз;4с.л. прясно изцеден лимонов сок; 4с.л.олио; 1-2 сухи люти чушки; щипка сол.
Приготвяне:Лещата се изчиства и измива.Заварява се малко до почти омекване.
В отделен съд се задушава лукът, който предварително е нарязан на ситно, до като стане прозрачен. Прибавя се нарязаните на ситно морков и пиперка.Запържват се леко колкото да омекнат.Прибавя се лещата и се запържва всичко като постоянно се бърка.
Накрая се слагат брашното,което леко се запържва, и червеният пипер и веднага след това се налива и водата.Посолява се на вкус и се оставя да къкри на слаб огън.Прибавят се и скилидките чесън.
Когато се свари лещата се прибавя и доматеният сок и се оставя на огъня още няколко минути.
Подправям с чубрица и лещата е готова.
Апетитката се прави като всички продукти се смесват в блендер и се пасират. Това колко чушки ще сложите зависи от вас колко люто обичате. Така,че както винаги съм казвала - може да променяте продуктите като на вас ви харесва.
Надявам се да ви хареса рецептата.
Приятен апетит на всички!
Приятен апетит на всички!
Me encanta ésta sopa luce deliciosa,acá hace mucha calor igual la tomo siempre,abrazos y saludos.
ОтговорИзтриванеЗдравей !Виждам ,че скоро не си се появявала след тази вкусна лещичка.В къщи много я обичаме.
ОтговорИзтриванеЗаповядай при мен да си вземеш наградите!
Поздрави!