неделя, 29 януари 2012 г.

Пандишпаново руло на леля

Отдавна не бях се включвала, защото нямаше какво интересно да предложа.Но днес реших да направя едно много любимо руло в нашият дом.Рецептата ми я даде моята леля Райна за което много й благодаря и безкрайно много я обичам. Това е идеално предложение за следобедна закуска на малки деца или вкусен десерт след основно ядене. Надявам се да ви хареса.

Продукти:
200г брашно; 200г захар; 9 пресни яйца; сладко (по желание - от вишни, ягоди,сини сливи и др. каквото сърце ви пожелае); пудра захар за поръсване.

Приготвяне:Жълтъците и белтъците се разделят. Жълтъците се смесват със захарта и се разбиват на пияна. Белтъците се разбиват с една щипка сол на сняг.

Към жълтата смес започва да се прибавя по 1с.л. брашно и 1с.л. от белтъчната смес като се редуват докато всичко се смеси. Бърка се внимателно на ръка с лъжица, като се внимава да не спадне сместа.

Изсипва се в тава покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загряна фурна на 200 - 220 градуса докато покафене е
.

След като се извади от фурната, блата се поставя върху мокра кърпа и се маха хартията.
Навива се с мократа кърпа и се оставя няколко минути да постои.

Разгъва се и се намазва с каквото сладко предпочитате.

Отново се навива на руло и се потръсва с пудра захар.


Моята съвет е: Аз обичам контраста между сладко и кисело и затова предпочитам сладкото което използвам да е или от вишни, или от сини сливи. Но всеки има своите вкусове, затова мога само да ви посъветвам ако решите да направите рулото да използвате каквото ви сърце пожелае.


Приятен Апетит!

6 коментара:

  1. Веси,наистина отдавна не си ни навестявала,а сега се включваш подобаващо с това чудесно руло!
    Честно казано толкова перфектно кръгло и без нито една пукнатинка не съм виждала,комплименти!
    И аз бих предпочела с по-кисело сладко за баланс на блата!

    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси, страхотно е това руло!! Обичам пандишпановите платки и често, често ги използвам. Така хубаво си го завила, моите адмирации!
    В блога си имам една награда, която бих искала непременно да споделя с теб. Очаквам те!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви!
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесен повод да открия твоето местенце!
    Перфектно е рулото!!!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Защо 9 яйца,с толкова ще направя 3 рула!?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Такава е рецептата с 9 яйца.
      Правила съм и с 4 но не става така кръгло и се напуква когато го навия.

      Изтриване