Приготвяне:Жълтъците и белтъците се разделят. Жълтъците се смесват със захарта и се разбиват на пияна. Белтъците се разбиват с една щипка сол на сняг.
Към жълтата смес започва да се прибавя по 1с.л. брашно и 1с.л. от белтъчната смес като се редуват докато всичко се смеси. Бърка се внимателно на ръка с лъжица, като се внимава да не спадне сместа.
Изсипва се в тава покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загряна фурна на 200 - 220 градуса докато покафене е .
След като се извади от фурната, блата се поставя върху мокра кърпа и се маха хартията.



Моята съвет е: Аз обичам контраста между сладко и кисело и затова предпочитам сладкото което използвам да е или от вишни, или от сини сливи. Но всеки има своите вкусове, затова мога само да ви посъветвам ако решите да направите рулото да използвате каквото ви сърце пожелае.
Приятен Апетит!
Веси,наистина отдавна не си ни навестявала,а сега се включваш подобаващо с това чудесно руло!
ОтговорИзтриванеЧестно казано толкова перфектно кръгло и без нито една пукнатинка не съм виждала,комплименти!
И аз бих предпочела с по-кисело сладко за баланс на блата!
Хубава нова седмица!
Веси, страхотно е това руло!! Обичам пандишпановите платки и често, често ги използвам. Така хубаво си го завила, моите адмирации!
ОтговорИзтриванеВ блога си имам една награда, която бих искала непременно да споделя с теб. Очаквам те!
Сърдечни поздрави!
Благодаря ви!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
Чудесен повод да открия твоето местенце!
ОтговорИзтриванеПерфектно е рулото!!!
Поздрави!
Защо 9 яйца,с толкова ще направя 3 рула!?
ОтговорИзтриванеТакава е рецептата с 9 яйца.
ИзтриванеПравила съм и с 4 но не става така кръгло и се напуква когато го навия.