Турската кухня е много богата на ястия с десерт. И тъй като в нашият дом всичко направено със захар е на почит днес реших да направя тази вкусна наслада и да зарадвам всички.
Продукти: 1пакет готови кори за баница; 4яйца; 1ч.ч. смлени орехи;1ч.ч. захар; 1ч.ч. брашно;1 бакпулвер; 1 кутия натурален локум;1пакет чисто масло; шан фъстък за поръсване.
Продукти за сиропа:1кг захар ;1л вода; 1с.л. сок от лимон.
Приготвяне: Яйцата се разбиват заедно с захарта докато побелеят.Брашното се пресява заедно с бакпулвера.Яйчната смес се смесва с брашното и орехите и се разбъркват внимателно на ръка.
Локумът се нарязва на малки парченца колкото грахово зърно.Маслото се разтопява.



Пече се в предварително загряна фурна на 180 градуса докато покафенеят корите.
За сиропа се смесват захарта,водата и лимоновият сок и се слагат да заврът,за да се разтвори захарта. Залива се студена баклава с горещ сироп и се оставя поне няколко часа за да попие сиропа.
Поръсва се пожелание с шан фъстък.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар