Харесвам тази рецепта защото е от типа "изпразни хладилника'.С пълнежа на кюфтета може да се импровизира и стават много бързо и без много труд да се влага.
Продукти:
За кюфтетата:500г кайма; 1 яйце; 2 филийки сух хляб; черен пипер, чубрица, кимион на вкус.
За пълнежа: 2 добре сварени моркова; 2 кисели краставички; 1 сварено яйце; 50г кашкавал.
Приготвяне: хлябът се накисва в мляко.Каймата се смесва с яйцето,подправките и накиснатият и изцеденият хляб и се омесва добре.Хубаво е да се остави поне час в хладилника за да се о вкуси каймата.
Продуктите за пълнежа се нарязват на дребни кубчета.
Взема се топче от каймата и се разстила на тънко.В средата се слага по малко от краставичката,кашкавала,моркова и яйцето.Отгоре се покрива с кайма и се затварят краищата на кюфтето което се оформя.
Нареждат се в тава и отгоре се слага по едно малко парче масло.
Пекат се в предварително загряла фурна на 250 градуса.
Приятен апетит!
Моите бележки: плънката може да включва и пушено месо или бекон или някакъв друг колбас,но винаги трябва да има нещо за спояване на продуктите - или кашкавал,или топео сирене това вече е по ваш избор.
Също така освен да се изпекат,кюфтетата могат да се изпържат.
Сериозно хапване си е това.
ОтговорИзтриванеПоздрави!