сряда, 20 февруари 2013 г.

Татарски кюфтета



 Харесвам тази рецепта защото е от типа "изпразни хладилника'.С пълнежа на кюфтета може да се импровизира и стават много бързо и без много труд да се влага.

 Продукти: 
 За кюфтетата:500г кайма; 1 яйце;  2 филийки сух хляб; черен пипер, чубрица, кимион на вкус.
 За пълнежа: 2 добре сварени моркова; 2 кисели краставички; 1 сварено яйце; 50г кашкавал.



 Приготвяне: хлябът се накисва в мляко.Каймата се смесва с яйцето,подправките и накиснатият и изцеденият хляб и се омесва добре.Хубаво е да се остави поне час в хладилника за да се о вкуси каймата.
Продуктите за пълнежа се нарязват на дребни кубчета.
Взема се топче от каймата и се разстила на тънко.В средата се слага по малко от краставичката,кашкавала,моркова и яйцето.Отгоре се покрива с кайма и се затварят краищата на кюфтето което се оформя.

 Нареждат се в тава и отгоре се слага по едно малко парче масло.












Пекат се в предварително загряла фурна  на 250 градуса.











 


Приятен апетит!

Моите бележки: плънката може да включва и пушено месо или бекон или някакъв друг колбас,но винаги трябва да има нещо за спояване на продуктите - или кашкавал,или топео сирене това вече е по ваш избор.
  Също така освен да се изпекат,кюфтетата  могат да се изпържат.

1 коментар: