сряда, 20 март 2013 г.

Баница с майонеза

 От както видях тази рецепта във форума на бг-мамма и я направих в къщи за пръв път, това е любимата ни баница. Рецептата на ЛЕО за баница "Охлювечета", за което много й благодаря (както и всички в моето семейство),че я сподели с всички. Аз разбира се малко съм я променила но е все така вкусна.И тъй като за Сирни заговезни на масата ни трябва да присъства баница със сирене аз реших да я направя. Рецептата е много лесна и бърза.


Продукти: 400г кори за баница; 4-5 яйца (зависи колко са големи); количеството на сиренето е пожелание (аз слагам около 250г); 1/2 кофичка кисело мляко; 100г майонеза; щипка сода бикарбонат; олио за намазване.

Приготвяне: Аз лично преди да започна първото което правя е да включа фурната да загрява - на 180 градуса.
   Разбивам яйцата и прибавям млякото в което е сложена содата. Разтварям корите и запрятам ръкави. 

   Една кора намазвам с олио и отгоре поръсвам с яйчено-млечната смес.Поръсвам със сирене и покривам с друга кора с която повтарям същото.
После навивам двете кори на руло (не стегнато) и нарязвам на малки пърченца.
   Предварително намазвам тавата с олио и покривам дъното с една цяла кора която напръсквам със сместа и поръсвам със сирене. Нареждам парченцата и така повтарям докато свършат корите.


    Накрая към осналата смес прибавям и майонезата и заливам баницата. Слагам отгоре няколко парченца масло,просто ги разхвърлям и слагам във вече загрялата фурна.
   Пече се до златисто. 
   После за да се отлепи по-лесно аз обръщам тавата с баницата върху две големи чинии и така я оставям захлупена за около 20 минути.
   Пече се до златист цвят на баницата.
   Аз ли1чно като я извадя от фурната обръщам тавата върху две големи чинии и така оставям за 20 минути.



 

  Приятен Апетит!





2 коментара:

  1. И майка ми е правила баница с майонеза, определено е страшно вкусна. Но тя слагаше само майонеза, кисело мляко и сирене - без яйца (все пак нали има в майонезата).
    Поздрави, Веси, чудна баничка си направила!

    ОтговорИзтриване
  2. Гери ти ме изненада.Никога не съм яла баница без яйца (когато има сирене и мляко имам предвид). Определено ще пробвам и рецептата на майка ти.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване