Продукти: 400г кори за баница; 4-5 яйца (зависи колко са големи); количеството на сиренето е пожелание (аз слагам около 250г); 1/2 кофичка кисело мляко; 100г майонеза; щипка сода бикарбонат; олио за намазване.
Приготвяне: Аз лично преди да започна първото което правя е да включа фурната да загрява - на 180 градуса.
Разбивам яйцата и прибавям млякото в което е сложена содата. Разтварям корите и запрятам ръкави.
Една кора намазвам с олио и отгоре поръсвам с яйчено-млечната смес.Поръсвам със сирене и покривам с друга кора с която повтарям същото.
После навивам двете кори на руло (не стегнато) и нарязвам на малки пърченца.
Предварително намазвам тавата с олио и покривам дъното с една цяла кора която напръсквам със сместа и поръсвам със сирене. Нареждам парченцата и така повтарям докато свършат корите.
Накрая към осналата смес прибавям и майонезата и заливам баницата. Слагам отгоре няколко парченца масло,просто ги разхвърлям и слагам във вече загрялата фурна.
Пече се до златисто.
После за да се отлепи по-лесно аз обръщам тавата с баницата върху две големи чинии и така я оставям захлупена за около 20 минути.
Пече се до златист цвят на баницата.
Аз ли1чно като я извадя от фурната обръщам тавата върху две големи чинии и така оставям за 20 минути.
Приятен Апетит!
И майка ми е правила баница с майонеза, определено е страшно вкусна. Но тя слагаше само майонеза, кисело мляко и сирене - без яйца (все пак нали има в майонезата).
ОтговорИзтриванеПоздрави, Веси, чудна баничка си направила!
Гери ти ме изненада.Никога не съм яла баница без яйца (когато има сирене и мляко имам предвид). Определено ще пробвам и рецептата на майка ти.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!