сряда, 5 януари 2011 г.

Салата "Изненада"



Тази рецепта я научих от сестра ми. Тя е много подходяща както за предястие, така и за гарнитура към основно ястие. Обичам тази рецепта и на всички в къщи много им допадна когато я направих.

Продукти:1кг картофи, 1/2кг моркови, 2 - 3 яйца, 1 коф.кис.мляко, 1 кутийка майонеза, 3с.л. горчица, 1/2 буркан кисели краставички, сол и черен пипер на вскус.


Приготвяне:Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Сваряват се и морковите, и яйцата. Смесват се гочицата, кис.мляко, майонезата и черният пипер, като подправяте със сол на вкус, и всичко се разбърква до получаването на хомогенна смес. Картофите и морковите се настъргват на едро, краставичките се нарязват на малки кубчета, а яйцата се нарязват на колелца.
Най-отдоло се слагат половината картофи и се заливат с малко смес, после се нареждат половината моркови и се заливат със смес. Поставя се ред от всичките краставички и отново се залива със смес. Повтаря се ред с останалите моркови, отново се покрива със смес.После ред от останалите картофи, отново се покрива със сместа. Накрая се нареждат нарязаните яйца и се залива с останалата смес.
Оставя се за се охлади в хладилника и след това се поднася.

Желая ви Бон Апетит и се надявам да ви хареса салатката!

Няма коментари:

Публикуване на коментар