вторник, 21 май 2013 г.

Милинки - друг вид

    Тестото за тези милинки е същото като това за Милинки " Леа" оформянето е по различно и има няколко добавки към тях. 
   Това което е допълнително са 2 яйца, 50мл прясно мляко и количеството на сиренето е на вкус.
Оформяне на милинките: След като е втасало тестото се разделя на 6 топки който се разточват на правоъгълник. Намазва се с разтопено чисто масло и се поръсва с натрошено сирене.

 Навива се на фитил и се нарязва на парченца. 
 Оставят се да втасат на топло за около 20-30 минути и се заливат с предварително разбити яйцата с прясното мляко. 
   Пекат се в предварително заграла фурна на 200 градуса.
 Да ви е сладко!

1 коментар: