петък, 6 септември 2013 г.

Млечна баница

  Млечната баница е много подходяща както за закуска, така и за обяд или вечеря. Прави се много бързо и винаги резултатът е отличен.




   Продукти: 400г кори за баница; 200г кисело мляко; 4 -5 яйца (в зависимост от големината); 200мл прясно мляко; количеството на сиренето е на вкус; около 70г краве масло.

   Приготвяне: Сиренето се натрошава и се смесва с киселото мляко.  
   Тава се намазнява с разтопено масло и се покрива с две кори, който се напръскват с млечната смес.
   Всяка кора се намазва с мазнина и се напръсква с млечната смес. Навива се на руло, а след това на охлюв и се слага в тавата. Следващата кора се намазва отново и се напръсква с млечната смес и се навива на руло. Тя се слага около първата и така се нареждат всички кори докато свършат.
   Яйцата се разбиват с прясното мляко и се заливат корите. Отгоре се напръсква с масло ако е разтопено, ако не е, се слагат парченца.
   Баницата се пече в предварително загряла фурна на вентилатор или на 200 градуса.Пече се до зачервяване, като след като се извади от фурната се покрива с кърпа.





Добър апетит!

4 коментара:

  1. Само трябва да се реша да я опитам най-накрая. Да ви е сладко, Веси, чудесна е баничката ти!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гергана!
      Опитай обезателно баничката,защото е много вкусна.

      Изтриване
  2. Такава баница не ми е позната. Трябва да я пробвам :)
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Рецептата за баницата е чиста импровизация от моят страна. Реших да сложа вместо майонеза, да я заместя с прясно мляко и много ми допадна резултата. От тогава все така правя баницата.
      Приятни почивни дни и от мен.

      Изтриване