събота, 5 октомври 2013 г.

Предястие с кус-кус

   Това предястие е много бързо и вкусно за заети домакини като мен. Малко прилича на руска салата, само с тази разлика,че картофите са заменени с кус-кус. В различни хранителни заведения съм я срещала под наименованието "Морска салата" и винаги съм се чудила защо така е наречена?  разбира се малко съм променила рецептата по мой вкус, като прибавих пушеният колбас и лично на мен така повече ми харесва. Надявам се и на вас да ви допадне тази вкуса салата-предястие.




Продукти за 2 порции:
200г кус-кус;
100г пушен колбас ( може и шпекова, или някакво пушено месо)
2 -3 средно големи кисели краставички;
2 парченца ролца от раци;
100г майонеза;
сол на вкус;
олио.


Приготвяне:
   Кук-куса се сварява в подсолена вода с малко олио. Оцежда се и се изплаква.
   Колбасът се нарязва на малки кубчета.
   Ролцата от раци се запичат на сух тиган от всички страни за около 5 минути или може да ги потопите в гореща вода за толкова минути. След това се нарязват на малки парченца.
   Киселите краставички се настъргват на ситно ренде.
   Всички продукти се смесва, вкл. и майонезата и се объркват добре.Слагате в хладилника за поне за 1 час и поднасяте с много любов и желание.



    Добър апетит!

1 коментар:

  1. Може би заради ролцата от раци и кускуса, който прилича малко на хайвер...
    Много вкусно, наистина. И аз съм правила, получава се еднакво добре с различни видове паста.
    Поздрави, Веси! :)

    ОтговорИзтриване