Продукти:около 300г брашно;
10г жива мая;
50мл прясно мляко;
30г чисто, разтопено, краве масло;
1ч.л. захар;
20мл олио;
щипка сол.
домати, гъби, сирене, кашкавал, колбас,
магданоз, маслини, черен пипер или каквото искате за поръсване.
Приготвяне: Маята се
разтваря в топлото мляко, заедно със захарта.
Брашното се пресява и в него се прави
кладенче. Слагат се олиото, солта и по малко се прибавя от вече шупналата мая,
като се замесва меко тесто.
Оставя се да втаса около 30 - 40 минути
на топло.
Отново се омесва и се разстила на кръгла
кора в на мазнена тава.
Разрязва се на 4 парчета, като всяко
парче се поръсва с какъвто продукт искате.
Оставя се да почине още около 20 минути
и се пече в загряна фурна на 180 градуса за около 40 мин.
След изпичане поръсете с пресен магданоз.
Моите бележки: В оригиналната
рецепта, вместо масло се използва свинска мас. Но тъй като в нашият дом този
продукт не е на почит аз използвах масло. Всеки може сам да си прецени какво да
сложи в питата.
Добър апептит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар