вторник, 4 ноември 2014 г.

Пилешки дробчета по италиански






Продукти: 500г пилешки дробчета;

1 голяма глава лук;

2 домата;

2 - 3 скилидки чесън;

сирене (каквото имате) и кашкавал;

сол, чубрица, черен пипер, олио.



Приготвяне: Дробчетата се измиват много добре, колкото се може по-добре да се изчистят от кръвта. Подсушават се и се осоляват. Запържват се в олиото, от всички страни колкото да се запечатат. Изваждат се от мазнината

Лукът се нарязва на едро. Скилидките чесън се нарязват на ситно. Запържват се в същата мазника в която са били и дробчетата, колкото да омекнат.

Доматите се нарязват на шайби.

В тава се нареждат дробчетата, най отдолу. Отгоре се слагат лукът и чесъна, и се покриват с доматите. Най-накрая се слага сиренето, поръсва се с черният пипер и чубрицата и се слагат в затоплена фурна. Пекат се около 15 минути на 180 градуса, и накрая се поръсва с кашкавал като се запича до златиста коричка.





Моите бележки: В оригиналната рецепта е използвана моцарела. Но всеки може да използва каквото сирене иска - емантал, рикота или каквото и да е друго.

Също така и за да е с истински италиански вкус, вместо олио, се използва зехтин.

2 коментара: