Продукти: 500г пилешки дробчета;
1 голяма глава лук;
2 домата;
2 - 3 скилидки чесън;
сирене (каквото имате) и кашкавал;
сол, чубрица, черен пипер, олио.
Приготвяне:
Дробчетата
се измиват много добре, колкото се може по-добре да се изчистят от кръвта. Подсушават
се и се осоляват. Запържват се в олиото, от всички страни колкото да се
запечатат. Изваждат се от мазнината
Лукът се нарязва на едро. Скилидките чесън се нарязват
на ситно. Запържват се в същата мазника в която са били и дробчетата, колкото
да омекнат.
Доматите се нарязват на шайби.
В тава се нареждат дробчетата, най отдолу.
Отгоре се слагат лукът и чесъна, и се покриват с доматите. Най-накрая се слага
сиренето, поръсва се с черният пипер и чубрицата и се слагат в затоплена фурна.
Пекат се около 15 минути на 180 градуса, и накрая се поръсва с кашкавал като се
запича до златиста коричка.
Моите
бележки: В
оригиналната рецепта е използвана моцарела. Но всеки може да използва каквото
сирене иска - емантал, рикота или каквото и да е друго.
Също така и за да е с истински италиански вкус,
вместо олио, се използва зехтин.
Чудесни дробчета,Веси!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване