Вас виртуално и дано да ви хареса.

Приготвяне:Маята се разтваря в топлата вода заедно със захарта. Яйцата и киселото мляко трябва да са със стайна температура. Яйцата се разбиват много добре. Солта се смесва с пресятото брашно. Към вече шупналата мая се прибавят яйцата, олиото, киселото мляко и брашното. Замесва се средно меко тесто, което се оставя да втаса като увеличи обема си 3- 4 пъти.

След като втаса тестото се разделя на около 10 топки, който се разточват на фитили.Аз лично реших да оформя малките питки на възелчета.

Намазва се с жълтък и олио и се слага в предварително загряна фурна на 220 градуса. (Аз лично после намалявам градусите).



Приятен апетит!
Искам да поздравя всички именници и пчелари с днешният празник.Да сте живи и здрави , а на пчеларите да им е берекетна тази година. Наздраве!
Весе,чудна,сладка и много пухкава ти е питката,отчупвам си парченце за здраве!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
И много сладка питка беше. Елексирче, някой ден трябва да се съберем и да сготвим нещо заедно.
ОтговорИзтриванеСтана чудесна Точно като за празника Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриване