Приготвяне:Маята се натрошава и се посипва със захарта.Залива се с топлата вода и се прибавя малко брашно да се получи гъста каша(като гъста боза).Посипва се с брашно и се оставя да се надигне поне двойно повече.
След като втаса се прибавя киселото мляко,солта,олиото,1цяло яйце+1белтък и се замесва меко тесто.Оставя се да втаса докато утрой обема си.
Готовото тесто се разделя на три топли.Всяка топка се разточва като правоъгълник, намазва се с олио и се поръсва със сирене.
Тестото се навива в кръг,намазва се с жълтък и олио и се оставя да отпочине, в тава покрита с хартия за печене, за около 30минути.
Тавата се поставя в студена фурна,която се включва на 180градуса.
След като е изпечена питката се намазва с чисто масло и се напръсква с вода, покрива се с кърпа и се оставя да отпочине.
Приятен апетит!
Много хубава питка!Поздрави!
ОтговорИзтриване