Продукти: 2 яйца; 1ч.ч. кисело мляко; 1с.л. (без връх, равна) сода бикарбонат ( хлебна сода); 1 ванилия; щипка сол: брашно колкото поеме; олио за пържене.
Приготвяне: Яйцата се разбиват и се смесват с киселото мляко и прахчето ванилия. Брашното се пресява заедно със содата и се слага щипка сол. Към течната смес се прибавя по малко от брашното като се замесва меко,еластично тесто. Оставя се да отпочине 15 -20 минути. Тестото се разделя на 4 равни части. Всяка част се разточва на кора с дебелина около 5 - 6 мм. Кората се нарязва на ленти, а всяка лента на отделни ромбчета.
Олиото се сгорещява добре и в него се слагат вече нарязаните бухти. Пържат се от двете страни до покафеняване.
Поливате обилно с мед или поръсвате с пудра захар и може да поднасят, препоръчително е да са топли.
Добър апетит!
Моите бележки: Към тестото може да прибавите и настъргана портокалова кора, и тогава бухтите ще имат по-ароматен вкус.
Аз лично смесвам содата с 1ч.ч. брашно и така го пресявам, и след това прибавям останалото до получаване на тестото.
Формата на бухтите може да е каквато си поискате.Аз лично в къщи ги правя на ромбове, или с чаша изрязвам кръгове. Няма значение как ще ги оформите, важното е да ви харесват и да са вкусни.
Веси,прекрасни са тези бухти....Върна ме в детството:)))
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Миленка!
ИзтриванеМного се радвам, че бухтичките ми са ти върнали един приятен спомен.
Ах, Веси, толкова са апетитни тези бухти, полети със златен медец..... Мхмммм...
ОтговорИзтриванеМай ще трябва да направя скоро и аз, но засега ще се почерпя с една от твоите за към сутрешното кафенце.:-))))
Хубави есенни дни, Веси!
ils ont l'air délicieux
ОтговорИзтриванеbonne soirée