петък, 4 юли 2014 г.

Мини пирожки



  На вън вали за пореден път, и няма къде да излезем на разходка, затова реших днес да замеся нещо меко и топличко за закуска. Идеята за мини пирожките е свекърва ми, която ги прави от много години така, и аз най накрая се реших да ги направя така.
   Продуктите за пирожките са абсолютно същите като тези Пирожки или мекици със сирене , само разликата е в оформянето на питките. 

Оформяне на пирожките:
   След като се замеси тестото по тази рецепта, втаса се разделя на две части. После всяка част се разделя на по три части и така се получават 6 части, който се разточват на тънка, правоъгълна кора. В долният край се поръсва с натрошено сирене по цялата дължина на ръба. Завиват се двата странични, къси края и цялата кора се навива на руло. 
   Така полученото руло се нарязва на 4 парченца, (или ако искате по малки да са пирожките може и на повече парчета). Така се оформят всички пирожки от цялото тесто. Оставят се да втасат за около 10 минути, или докато сложите тигана на котлона и се сгорещи добре олиото.
   Пържат се в много олио и силно сгорещено от всички страни. Само много внимавайте, защото пада сирене в олиото и може да ви изпръска.


   В къщи много обичаме баланса между сладко и солено, затова много харесваме да си хапваме пирожките с домашен мед от нашите пчели или някакво сладко (най-често от сини сливи или ягоди), и вкусен домашен компот не зависимо какъв.

А ако тестеното руло се нареже на още по малки парчета, се получават страхотни хапки със сирене, после поливате с мед и поднасяте.


Добър апетит!
 

2 коментара:

  1. Колко са златисти само! Много, много обичам, а съм опитвала не повече от 2-3 пъти... Сама пък не съм си приготвяла, направо ме засрами. Твоите са чудесни, Весе, поздрави!

    ОтговорИзтриване